Szabadnak lenni…

  Mindenki vágyik a szabadságra. Mindenkinek vannak elképzelései a szabadságról. De vajon mit jelent valójában szabadnak lenni?

  Sokan különböző jogokkal azonosítják a szabadságot, és igyekszenek különböző módokon deklarálni. Határokat jelölnek ki, személyes teret építenek, amin belül szabadnak érezhetik magukat. Időről időre úgy érzik valaki vagy valakik megsértik ezt a teret, és fenyegetést jelentenek a szabadságukra.

  szabadság

  Ahogy én látom a szabadság már maga a létezésünk. Olyan minőségünk, amit sem elvenni sem korlátozni nem tud senki. Mindig minden pillanatunkban élhetünk a szabadságunkkal. Megélhetjük a szabadságunkat. Miért nem tudjuk megtenni mégsem?

  A saját elménk emelte korlátaink akadályoznak ebben minket. Nem vagyunk urai sem a gondolatainknak, sem az érzékeinknek. Saját magunkat tartjuk fogságban. Abban a pillanatban, ahogy képessé válunk uralkodni a gondolatainkon, az érzelmeinken szabaddá válunk.

  Ha a létezés szabadságát tapasztaljuk, megszabadulunk a különböző késztetéseinktől, amikkel az elme bombáz minket. Már nem akarunk sem szebbek, sem jobbak, sem okosabbak, lenni másoknál. Már nem érezzük azt, hogy mások kárt okoznak nekünk. Nem érzünk késztetést, hogy kiálljunk a jogainkért. Egyszerűen, azért mert tudjuk, hogy senki nem tud ártani nekünk. Csak az önmagunkról alkotott hamis elképzeléseinknek.

  Sokszor úgy érezheted becsaptak, elárultak. Úgy érzed, emiatt valamit tenned kell. Én azt mondom, nem kell. Ha ezekben a helyzetekben is fel tudod ismerni, mi illúzió és mi valóság, ura maradhatsz az érzékeidnek, a gondolataidnak. Így megőrizheted a legnehezebb pillanatokban is a szabadságod Miközben saját magát börtönzi be, aki hazugságban él, aki árt bárkinek. Ezzel nem azt akarom mondani neked, hogy nem érezhetsz csalódást, nem élheted meg a fájdalmat. Azt mondom, az én olvasatomban a tudatosság azt jelenti, hogy amikor egy történet hatására elindulnak benned gondolatok, érzések, akkor nem reagálsz egyből. A tudatosságban van tér. Ebben a térben van lehetőség arra, hogy felismerd a történetek mögötti lényeget. A tudatosság segít megélni a létezésed adta szabadságodat.

  Merj szabad lenni. Úgy igazán. Megélni azt amit valójában jelent.

  Öleléssel <3

  Csilla

   

  Oszd meg ha tetszett