Hála

  Hálás vagyok. Köszönöm. A hála ennél sokkal több.

  Ha képessé válunk minden pillanatban hálát érezni, minden egyes percért, mindenért, ami megtörténik velünk és azért is ami nem történik meg, képessé válunk irányítani az életünket. A gondolatainkat és az érzelmeinket, egyaránt.

  hála

  Ahhoz, hogy a szeretet teret kapjon az életünkben, meg kell tanulnunk, hogyan lehetünk hálásak. Egyik nincs a másik nélkül. Hálásnak lenni azt jelenti, hogy mi magunk válunk a hálává. Minden egyes sejtünkkel, minden lélegzetvételünkkel hálát adunk.

  Hálát adunk, azért ami van, és hálát adunk, azért ami lesz. Sokan írnak a gondolatok teremtő erejéről. A hála az, ami teremt. Azáltal, hogy hálásak vagyunk valamiért, ami még nem jött el.

  A hála is egy energia. Ahogy minden, ami valóságos, az energia. A hála energiája, egy nagyon erős tisztító energia. Tisztítja az elmét. Miközben sorba vesszük mennyi mindenért lehetünk hálásak, észre vesszük, hogy minden a rendelkezésünkre áll. Itt és most. Minden, amire vágyunk a miénk.

  Vannak olyan különösen szerencsés emberek, akikben nagyon erősen működik a hála érzet. De sokan nem vagyunk ilyen szerencsések.

  Nekünk ezért tennünk kell. Különféle módszerek vannak arra, hogy gyakoroljunk.

  Vezethetünk hála naplót. Minden este, mielőtt lefekszünk, gondoljuk végig a napunkat. Nézzük meg, mi minden történt velünk. Mennyi minden történt, amiért hálával tartozunk. Lehet az első napokban, alig-alig fogunk emlékezni valamire. Ez ne keserítsen el. Így működünk. A napunk nagy részében nem vagyunk jelen. A gondolataink vagy a múltban, vagy a jövőben kalandoznak. Mindezt teljesen tudattalanul tesszük. Ahhoz, hogy este legyen mit írni a hála naplónkba, egész nap törekednünk kell a tudatos jelenlétre, hogy észrevegyük mennyi mindent kapunk, anélkül, hogy bármit tennünk kellene érte. Kis gyakorlással, könnyedén fogjuk teleírni a lapokat.

  Alkothatunk képeket azokról a dolgokról, amikért hálásak vagyunk. Lefényképezhetjük, lerajzolhatjuk, készíthetünk montázst, megfesthetjük. Mindezt tehetjük a naplónkba, vagy külön lapra, amit kitehetünk egy olyan helyre, ahol mindig szem előtt van.

  Készíthetünk hála üveget. Kis színes cédulákra felírjuk azt ami épp hálával tölt el minket, és egy beledobáljuk egy nagy csatos üvegbe. Ahogy gyűlnek a kis cetlik, úgy leszünk egyre motiváltabbak, hogy minden pillanatban jelen legyünk.

  Számos más módszer létezik még, amiről még később fogok írni nektek. A gyakorlást már most, ebben a pillanatban elkezdhetjük.

  Én például hálás vagyok azért, hogy ki tudom fejezni a legbelsőbb érzéseimet, hogy meg merem osztani a gondolataimat, hálás vagyok, hogy odaadhatom nektek. Hálás vagyok, hogy időről időre olvassátok ezeket a gondolatokat, és visszajelzéseitekkel bátorítotok engem. Köszönöm.

  Öleléssel <3

  Csilla

  hála2

  Oszd meg ha tetszett